Vinn biljetter till Samtal och storm
den 8 mars!

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, besöker nätaktivisten (och författaren till Tunisian girlLina Ben Mhenni Stockholm där hon ska delta i ett samtal om den arabiska våren tillsammans med andra kvinnor som har personliga erfarenheter av revolutionen. Samtal och storm kallas kvällen och det utlovas engagerande samtal och intressanta uppläsningar på Dramaten i Stockholm. Arrangemanget är ett samarbete mellan tidskriften 10tal och Svenska PEN - och för övrigt är utsålt!

Nu kan du vinna en biljett till arrangemanget! Fem personer som svarar rätt på frågorna nedan och kommer med bäst motivering vinner varsin biljett till en afton där den arabiska vårens kvinnokämpar är i fokus.

Fråga 1) Vilken av följande händelser var den utlösande faktorn till revolutionen i Tunisien?
1. Lina Ben Mhenni börjar blogga 2007.
X. Tunisiens president Ben Ali avsätts den 14 januari 2010.
2. Mohamed Bouazizi tände eld på sig själv i protest den 17 december 2010 i staden Sidi Bouzid.

Fråga 2) Hur många internationella kvinnodagar har vi firat hittills, sedan den instiftades på initiativ av Clara Zetkin?
1. 101 st.
X. 77 st.
2. 89 st.

3) Motivera varför just du ska vinna en biljett till ”Samtal och storm” den 8 mars (max 300 tecken)!

Mejla ditt svar till kvinnodagen@sekwa.se senast fredag den 2 mars kl 18.00 (Obs: förlängd svarstid!).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>