Bibliotekarien får sin revansch lagom till Bok & Bibliotek

I dag är det första recensionsdag för vår bok Kod 400 av Sophie Divry (översättning: Marianne Öjerskog) och recensionerna duggar tätt, åtminstone bland bloggarna än så länge.

Bloggaren Spetsig, som läser till biblitekarie och har tuggat på mattfransarna i längtan  efter Kod 400 ända sedan i våras, skriver: “En helt underbar liten kortroman som jag redan tipsat alla mina kurskamrater om!”

Bibliotekarien Fru E avslutar sin recension av boken så här: “Kod 400 är vansinnigt underhållande – och tänkvärd. Och snart är Dewey här även på folkbiblioteket! Under tiden gör jag mig redo för en omläsning.”

“En bok om att älska böcker”, skriver Bokmoster som rekommenderar Kod 400: “Det är en tunn bok (en kortroman?), bara lite drygt 90 sidor, men på dessa sidor hinner författaren, debuterande journalisten Sophie Divry, bygga upp ett ganska fascinerande kvinnoporträtt av en medelålders landsortsbibliotekarie, en antihjälte som jag först jämför lite med den oförglömliga portvakten i Igelkottens elegans (av Muriel Barbery, också på Sekwa förlag).”

I sin blogg Och dagarna går … skriver Anna: “[J]ag tycker att det lite ändå andas den tysta, oansenliga bibliotekariens revansch. Sophie Divry gör hennes röst hörd, hon visar sin kärlek till böcker och läsning och hennes reflektioner över livet kan säkert passa på många kvinnor på många arbetsplatser.”

Avslutningsvis får boken en fyra i betyg av Jennies boklista, och Jennies omdöme lyder: “En fantastisk liten historia fylld med humor och allvar.”, på hennes vanliga korthuggna vis.

Hoppas fler – både bibliotekarier och andra – läser den här lilla pärlan och kommer och pratar med oss om den på Bokmässan 27-30 september. Vi finns i monter B09:10 tillsammans med Bokförlaget Elisabeth Grate. Välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>