Unik satsning på e-böcker

Sekwa förlag satsar på fransk litteratur i e-boksformat. Den
1 mars lanserar förlaget tolv titlar, elva ur backlisten samt en ny titel. Fler e-böcker följer under våren. Samma dag öppnar Sekwa en 
e-boksbutik
på sin webbplats och på Facebook.

Sekwa förlags satsning på e-böcker innebär en avsevärd ökning av utbudet på franska författare i svensk översättning i  e-boksformat. I den mängd e-böcker som nu publiceras på den svenska marknaden hittade förläggarna bara sjutton titlar i svensk översättning från franska, varav en barnbok och två fackböcker.

– Ska e-boken få sitt slutgiltiga genombrott krävs bredd i utbudet. Översatt litteratur är viktig för den svenska marknaden och det är med viss stolthet vi nu ser till att tillgången på franska böcker i det här formatet nästan fördubblas, säger Helén Enqvist på Sekwa förlag.

Samtidigt utkommer också förlagets senaste bok i e-boksformat, Fiskar ändrar riktning i kallt vatten, av den kanadensiske författaren Pierre Szalowski. Den 1 mars släpps även en reviderad upplaga av förlagets hittills enda svenska originalbok, 8 kvinnor som skapat världsrubriker, av journalisten och författaren Görrel Espelund. Den nya utgåvan, som endast släpps som e-bok, innehåller ett nytt förord av författaren och uppdaterade texter om bland annat Pia Sundhage, Wangari Maathai och fredspristagaren Ellen Johnson-Sirleaf.

Sekwas e-boksbutik
Sekwas e-böcker distribueras både via Elib och Publit och finns till försäljning hos deras återförsäljare. Förlaget lanserar även en egen butik på sekwa.se/e-boksbutik och ett ”annex” till denna på förlagets populära Facebook-sida. Butiken har skapats och drivs i samarbete med Publit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>