Delphine de Vigan tilldelas Renaudotpriset 2015!

Delphine de Vigan har ett antal romaner bakom sig varav fyra finns utgivna i svensk översättning. Med Ingenting kan hindra natten (2013) fick hon sitt verkliga genombrott och är idag en av Frankrikes stora samtida stjärnor. Hennes nya roman D’après une histoire vraie har både hyllats av franska kritiker under året och ligger stadigt på topplistorna. Vid lunchtid idag meddelades att Delphine de Vigan tilldelats Renaudotpriset för boken. Vid sidan av Goncourtpriset är detta Frankrikes kanske mest prestigefulla litterära pris. Bokens titel kan översättas till ungefär “Baserad på en sann historia”, och är precis som Ingenting kan hindra natten en sorts hybrid mellan roman och självbiografi. Här har hon hämtat stoff från sitt eget liv och berättelsen handlar om en författare som får en ny vän som snabbt kommer henne mycket nära. Men vännen visar sig inte vara den hon trott och vänskapen utvecklas snart till en mardröm. Sekwa förlag har glädjen att meddela att vi kommer publicera boken i svensk översättning under hösten 2016. Stort grattis, Delphine!

Tidigare utgivna böcker av Delphine de Vigan: No och jag (2008), Underjordiska timmar (2010), Dagar utan hunger (2012) och Ingenting kan hindra natten (2013).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>