Delphine de Vigan gästar Bokmässan i höst!

Vi är otroligt glada över att få välkomna både Kim Thúy och Delphine de Vigan till årets Bok & Bibliotek i Göteborg! Båda är författare som vi följt länge och de är dessutom aktuella med nya romaner i år. Delphine de Vigans hyllade Baserad på en sann historia släpps i september lagom till mässan. Boken har tilldelat ett av Frankrikes mest prestigefulla litterära priser: Renaudotpriset 2015. Här blandar Delphine de Vigan verklighet och fiktion, och i favoritförfattaren Stephen Kings ådra berättar hon om en ny vänskap som sakta förvandlas till en mardröm av förföljelse, psykisk terror och skrivkramp.

Böcker av Delphine de Vigan

No och jag (2008)
Underjordiska timmar (2010)
Dagar utan hunger (2012)
Ingenting kan hindra natten (2013)
Baserad på en sann historia (2016)

 

Bibliotekarien får sin revansch lagom till Bok & Bibliotek

I dag är det första recensionsdag för vår bok Kod 400 av Sophie Divry (översättning: Marianne Öjerskog) och recensionerna duggar tätt, åtminstone bland bloggarna än så länge.

Bloggaren Spetsig, som läser till biblitekarie och har tuggat på mattfransarna i längtan  efter Kod 400 ända sedan i våras, skriver: “En helt underbar liten kortroman som jag redan tipsat alla mina kurskamrater om!”

Bibliotekarien Fru E avslutar sin recension av boken så här: “Kod 400 är vansinnigt underhållande – och tänkvärd. Och snart är Dewey här även på folkbiblioteket! Under tiden gör jag mig redo för en omläsning.”

Continue reading