Smaker från Vietnamn – en familjehemlighet av Kim Thúy

I Smaker från Vietnam delar Kim Thúy med sig av över 50 olika recept från sitt födelseland Vietnam: fräscha, annorlunda och lättlagade vardagsrätter som är fullpackade med intensiva smakupplevelser.

Hon ger baskunskaper om olika sorters risnudlar, guidar bland det enorma utbudet färska örter, frukter och grönsaker. Dessutom bjuder hon på recept på allt från soppor, sallader, långkok och grillat – ända till sötsaker och hur man kombinerar vietnamesisk mat med vin. Att laga mat med Kim Thúy är personligt, opretentiöst och sensuellt.

Men Smaker från Vietnam är mer än bara en spännande kokbok. I Vietnam är recept välbevarade hemligheter som förs vidare från en generation till nästa. Med den här boken öppnar Kim Thúy inte bara dörren till det vietnamesiska köket och matkulturen, hon delar generöst med sig av sig själv och sin färgstarka och hjärtliga familj. Varje recept har sin historia och i den här boken får vi ta del av några av de skatter som hennes mor och mostrar har anförtrott åt henne.

Smaker från Vietnam är inte bara en utmärkt grundutbildning och inspirerande djupdykning i det vietnamesiska köket – utan lika mycket en varm hyllning och kärleksförklaring från Kim Thúy till kvinnorna i hennes familj.

Läs mer om författaren här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Kim Thúy

ISBN

9789188697509

Översättning

Marianne Tufvesson

Utgivningdatum

2018-10

Format

Inbunden

Kategorier: , Etiketter: ,