Anne Rambach: Doft av ondska

Originaltitel: Parfum d’enfer
Översättning: Helena Stedman
Omslag: Magnus Petersson
Omslagsfoto: Björn Tesch
Format: Danskt band med flikar, 346 s.
Utkommen: juli 2009
ISBN 978-91-977269-2-4
Utgiven i pocket 2010
ISBN 978-91-864800-0-4

Nu kommer uppföljaren till Anne Rambachs hyllade thriller Bombyx. Doft av ondska är en fristående fortsättning om Diane Harpmann, den känslomässigt tilltufsade frilansjournalisten som vi bekantade oss med i Bombyx. Hon fortsätter att, med dödsförakt och ibland även viss dödslängtan, kasta sig in livsfarliga undersökningar. Den här gången dras hon in i parfym- och modevärlden.

Vem har dödat Angelina Jolie?

Den kända amerikanska skådespelerskan är ansikte för den nya parfymen Enfer (helvete). Under den storslagna lanseringsgalan blir hon mördad. Diane Harpmann, före detta fotomodell som omskolat sig till journalist, infiltrerar kommunikationsavdelningen hos kosmetikajätten Aube för att undersöka mordet. Vem tjänar på att döda stjärnan? Den tyranniska vd:n Helen Brandon? Rajat Kapoor, chefen för den nyligen uppköpta filialen Sable Noir och suspekt intrigmakare? Och vad blir det av koncernens mytomspunna styrelseordförande som lever isolerad i sitt privatpalats i Paris fina kvarter?

Bakom den glamorösa och luxuösa fasaden gömmer sig en värld där maktkamp, skamgrepp, svek och förakt är vardagsmat, om än i lyxig förpackning. Dianes mod och kampkonst sätts på hårda prov när hon ställer sig i vägen för mördarens machiavelliska planer. Doft av ondska utspelar sig i ett snötäckt Paris, en svartvit dekor där offrens blod lämnar tydliga spår …

Doft av ondska, som släpptes på franska i oktober 2008 (Éditions du Panama), är Anne Rambachs tionde bok och den andra som översätts till svenska. Hon har tidigare skrivit fem deckare och fyra essäböcker. Hon planerar att följa upp Bombyx och Doft av ondska med en tredje titel som kompletterar och avslutar trilogin om Diane Harpmann.

Pressröster

”Med ‘Parfum d’enfer’ befäster Anne Rambach sin ställning i thrillervärlden. Hon kan konsten att fängsla läsaren från första till sista sidan, och det är ett nöje att återse Diane Harpmann, hjältinnan i författarens senaste bästsäljare, ’Bombyx’.”
Metro France

Läs mer om Anne Rambach.

Pressmaterial

Författarporträtt och omslag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>