Anne Rambach: Förödelse

Titel: Förödelse
Författare: Anne Rambach
Originaltitel: Ravages
Översättning: Peter Wahlqvist
Omslag: Magnus Petersson
Format: danskt band och e-bok
Sidantal: ca 350 s.
Utkom: Juni 2013
ISBN tryckt bok: 978-91-86480-13-4

 

Efter Bombyx (2008) och Doft av ondska (2009) kommer här den tredje och förmodligen sista fristående thrillern om frilansjournalisten Diane Harpmann.

Dianes vän Elsa finner journalistkollegan Dominique André död i hans hem. Polisen tror på självmord men Elsa är övertygad om att han har blivit mördad. Dominique var mitt uppe i en stor utredning om den franska asbestskandalen och hans senaste anteckningar har försvunnit.

Dominiques förläggare ger Elsa och Diane i upp drag att utreda dödsfallet. Utredningen leder dem till en liten kommun i Normandie med sjutusen invånare som alla direkt eller indirekt drabbats av asbesten. Journalisterna får också veta att tre antimaffiadomare har dömts till döden; två har mördats i Italien och den tredje lever undangömd på ett hotell i Paris omgiven av livvakter. Fallen verkar ha ett samband.

Asbesten har dödat hundratusen personer i Frankrike. I den här boken är all likhet med verkliga händelser avsiktlig.

Anne Rambach, född 1970, bor i Paris och skriver spänningsromaner, essäer och tevemanus.

Pressmaterial

FÖRFATTARPORTRÄTT OCH OMSLAG

  

recensioner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>