Baptiste Beaulieu: Tusen och ett liv på akuten

Titel: Tusen och ett liv på akuten
Författare: Baptiste Beaulieu
Originaltitel: Alors voilà – les 1001 vies des Urgences
Översättning: Maria Bodner Gröön
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band
Sidantal: ca 380 s.
Utkommer: Oktober 2014
ISBN: 978-91-87648-18-2

“Det finns ingen sultan, ingen Sheherazade heller, bara döden, en AT-läkare och en patient som väntar på sin son. Ekvationen är lätt att lösa. Jag får prata tills planen lyfter, tills sonen kommer. Patienten kommer att lyssna till mig. Så länge hon lyssnar är hon vid liv.”

En svårt sjuk kvinna är inlagd på avdelningen där bokens huvudperson arbetar som AT-läkare. Behandlingen tär på henne, men genom att berätta dråpliga och galna historier från vardagen på sjukhuset försöker läkaren ge henne kraft att orka.

Tusen och ett liv på akuten är bloggen som blivit roman. Baptiste Beaulieu startade under sin läkarpraktik 2012 en blogg (www.alorsvoila.com) där han på ett varmt och lättsamt sätt berättade om de verkliga människorna under läkarrockar och patientskjortor. Bloggen blev en omedelbar succé, och följs av mer än två miljoner människor varje dag.

“En träffande, ömsint och skickligt berättad historia, som man kommer att minnas nästa gång man fått vänta i timmar på akuten. Man kommer att uppleva det annorlunda.”
LE FIGARO LITTÉRAIRE

“Läs den. [...] Du kommer att skratta. [...] Och du kommer självklart att gråta. Och sedan hålla tummarna för att det är en människa som Beaulieu som tar hand om dig nästa gång du söker vård.”
LE POINT

Baptiste Beaulieu (pseudonym), född 1985, startade bloggen Alors voilà i hopp om att minska klyftan mellan vårdtagare och vårdgivare. Bloggen fick 2013 det prestigefulla Prix Alexandre-Varney, och utifrån inläggen har han nu skrivit sin debutroman, som redan sålts till tio länder.

författarporträtt och omslag

  

Press