Claire Castillon:
Därunder ett helvete

Originaltitel: Dessous, c’est l’enfer
Översättning: Helén Enqvist
Omslag: Magnus Petersson
Omslagsfoto: Claire Castillon
Format: Mjukband med flikar, 127 × 200 mm , 224 s.
Utkommen: Oktober 2009
ISBN 9789197726948
Utgiven i pocket 2010

Claire Castillon har fått uppmärksamhet i Sverige för sina två novellsamlingar Insekt (2007) och Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska (2008). I oktober släpper vi hennes senaste bok, Därunder ett helvete, en roman om familjen. Det är lika svartsynt, absurt och tokroligt som tidigare.

I samband med att boken släpptes den 8 oktober 2009 framträdde Claire Castillon på Internationell författarscen på Kulturhuset i Stockholm.

”Män är åsnor som andra. Och kvinnorna i den här familjen är hängivna och undergivna åsninnor. Det är förbannelsen som den kvinnliga berättarrösten vill undkomma. Om nu inte just hennes åsna inspirerar henne. I så fall tänker hon ta livet av honom under bokens gång. Men sedan, då? Hur ska man kunna älska efter en sådan isolerad, ihjältigen, idisslad barndom? Genom att välja en annan man utifrån hans virilt utstående adamsäpple. Absurt. Men hon ska ge sig av med den mannen, det är bestämt. Men om det handlar om kärlek den här gången, hur ska hon kunna leva det utan att skriva det? Hur ska hon kunna sluta det här tredje ögat som envisas med att se det som hjärtat vägrar se? Att granska, analysera och notera, det är hennes förbannelse. Hon är författare.”

Läs mer om Claire Castillon.

Pressmaterial

Författarporträtt och omslag

Författarporträtt: Patrick Swirc/Corbis Outline

2 thoughts on “Claire Castillon:
Därunder ett helvete

  1. Pingback: Premiären avklarad – Good Night Book Club

  2. Pingback: min första Castillon, men långt från den sista | (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>