Fred Vargas: Cirkeltecknaren

Titel: Cirkeltecknaren
Författare: Fred Vargas
Originaltitel: L’homme aux cercles bleus
Översättning: Cecilia Franklin
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 200 s.
Utkommer: Mars 2015
ISBN: 978-91-87648-32-8

“Därför att en vacker dag blir det något värre. Föremålen i cirklarna kommer att bli större allt eftersom. Fråga mig inte hur jag vet, för det kan jag inte svara på, men det är oundvikligt.”

Under flera månader rapporterar tidningarna om ett fenomen som förbryllar parisarna. Stora cirklar ritas med blå krita på trottoarer runt olika vardagliga föremål och bredvid står en mystisk fras skriven med vacker handstil. Kommissarie Adamsberg oroar sig. Något säger honom att detta bara är början och mycket riktigt återfinns snart en kvinna med avskuren hals i en av cirklarna. Tillsammans med sin brokiga skara kollegor på mordroteln måste Adamsberg göra sitt yttersta för att förhindra att fler faller offer för cirkeltecknaren.

Cirkeltecknaren är den allra första boken i serien om kommissarie Adamsberg. Sedan tidigare finns Budbäraren, Mannen som vände insidan ut, I de eviga skogarna, Okänd kontinent och Spökryttarna från Ordebec utgivna på svenska.

”Börja läsa den här boken och ingen kommer kunna slita den ur händerna på dig. Hur man ska etikettera den är oviktigt. Vargas är i unik i sin genre.” TÉLÉFOBS

”Fred Vargas har tre regler: för det första, tråka inte ut läsaren, för det andra behåll honom, för det tredje, svik honom inte.” COSMOPOLITAN

 

Läs mer om Fred Vargas här.