Léonora Miano: Nattens inre

Nattens inreRoman
Originaltitel: L’Intérieur de la nuit
Översättning: Marianne Tufvesson
Omslag: Per Thorsell
Format: Danskt band, 127 x 200 mm, 196 s.
Utkom: Oktober 2007
ISBN 978-91-976003-2-3

Handlingen i Nattens inre utspelas i Mboasu, ett fiktivt land i hjärtat av Afrika. När huvudpersonen Ayané återvänder till sin hemby efter studier i Frankrike härjas landet av inbördeskrig.

Uråldriga traditioner styr livet i den isolerade lilla byn, där kvinnor och barn är ensamma kvar eftersom männen måste arbeta i staden. Okända män har gett order om att ingen får lämna byn. Under drygt två veckor lever befolkningen som gisslan tills milisen en kväll återvänder och avslöjar sina motiv. Under förevändning att återupprätta det afrikanska folkets heder tvingar de byborna till ett fasansfullt övergrepp. En lång natt tar sin början.

I sin bok undersöker Léonora Miano vad som får människor att acceptera det värsta och vad som utgör den afrikanska identiteten idag. Hon skriver i en personlig stil inspirerad av musiken – främst jazz – och skapar sina verk som musikstycken. Nattens inre är en skakande och suggestiv uppgörelse med Afrikas demoner, som samtidigt är våra egna.

Léonora Miano föddes i Kamerun 1973 och flyttade till Frankrike när hon var arton.Nattens inre är hennes debutroman.

Läs mer om Léonora Miano.

Recensioner

Pressmaterial

Författarporträtt och omslag

Nattens inreLéonora Miano (foto: Laurent Zabulon)

2 thoughts on “Léonora Miano: Nattens inre

  1. Pingback: Léonora Miano fortsätter undersöka afropéernas* livsvillkor | Sekwa förlag

  2. Pingback: Jenniesboklista.com » Nattens inre av Leonora Miano

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>