Lydia Davis:
Samarbete med fluga

Originaltitel: Varieties of disturbance
Översättning: Malin Bylund Westfelt
Omslag: Magnus Petersson
Format: danskt band
Sidantal: ca 220 s.
Utkom den 19 april 2012
ISBN 978-91-86480-30-1

I sin fjärde novellsamling, Samarbete med fluga, spänner Lydia Davis bågen i noveller som antar alla upptänkliga former, från sociologiska studier till kortfattade dikter. Hon berör ämnen som våra fem sinnen, fjärdeklassares brevskrivningsförmåga, vad som är god smak och tropiska oväder. Begreppet sömnlöshet ger hon en ny innebörd och hon låter oss möta Kafka när han våndas i köket. Hon funderar över hur långt man bör gå för att rädda livet på en fjärilslarv, redogör för ett samlag, åker buss, resonerar kring vad som egentligen är äktenskaplig trohet och avslöjar hemligheterna bakom ett långt och lyckligt liv. Här är inte en novell den andra lik, men i dem alla utmanar Lydia Davis vår syn på världen genom att se bortom våra fördomar mot en bisarr sanning  till vår förtjusning och förvåning.

Provläs Samarbete med fluga av Lydia Davis.

Lydia Davis, född 1947, är författare och känd för sina noveller. Hon har kallats en av de tysta giganterna i den amerikanska fiktionens värld (Los Angeles Times) och en amerikansk novellvirtuos (Salon), en nyskapare som försöker göra om modellen för den moderna novellen (The New York Times Book Review). Davis är även översättare i franska och har översatt många klassiker till engelska, inte minst Prousts Swanns värld och Flauberts Madame Bovary.

Pressmaterial

RECENSIONER

Intervjuer

FÖRFATTARPORTRÄTT OCH OMSLAG

Författarporträtt © Theo Cote

6 thoughts on “Lydia Davis:
Samarbete med fluga

  1. Pingback: Sekwa förlag firar (den arabiska) våren och fem års utgivning! | Sekwa förlag

  2. Pingback: Sekwa förlag proudly presentsLydia Davis | Sekwa förlag

  3. Pingback: Man Booker International Prize 2013 - enligt O

  4. Pingback: Grattis till Lydia och Sekwa - enligt O

  5. Pingback: Pris till författarinnan bakom de kortaste texterna som någonsin publicerats. | SKRIDER

  6. Pingback: Samarbete med fluga och andra noveller av Lydia Davis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>