Michèle Lesbre: Den röda soffan

Originaltitel: Le canapé rouge
Översättning: Marianne Tufvesson
Omslag: Magnus Petersson
Format: danskt band
Sidantal: 140
Utgiven: januari 2009
ISBN: 9789197726931
Utgiven i pocket 2010

Anne tar transibiriska järnvägen på jakt efter sin gamla kärlek, Gyl. Han har inte gett upp sina ungdomsideal utan flyttat till Bajkalsjön för att försöka skapa en idealvärld. Genom möten på tåget och på stationerna, landskapen som skyndar förbi och böckerna Anne läser, släpper hon tankarna fria. Och hon återvänder ständigt till den gamla damen hon har lämnat efter sig i Paris.

Clémence Barrot, före detta modist, sitter nog på sin röda soffa och väntar otåligt på att få höra mer om kvinnorättskämpen Olympe de Gouges, stråtrövaren Marion du Faouët, och framför allt om journalisten Milena Jesenská, som simmade över floden Moldau för att få vara med sin älskade. Anne brukar läsa för Clémence om dessa starka och rebelliska kvinnors öden, och de har utvecklat en innerlig vänskap.

Ju längre resan går, desto oviktigare blir det för Anne att återse Gyl. Istället finner hon det som har fört henne så långt bort: meningen med att fortsätta, trots förlorad kärlek, misslyckade revolutioner och tidens gång.

Rättigheterna till Le canapé rouge har hittills sålts till sex länder: Tyskland, Italien, Spanien, Nederländerna, Litauen och Polen.

Läs mer om Michèle Lesbre.

Pressmaterial

Författarporträtt och omslag

Pressklipp

”Le Canapé Rouge är en liten bok full av tänkvärda idéer om livet, resan, kärleken och inte minst om den nödvändiga utopin om en bättre värld.”
Gunn Gestrin, Hufvudstadsbladet

[blogroll-links categoryslug="den-roda-soffan"]

2 thoughts on “Michèle Lesbre: Den röda soffan

  1. Pingback: Jenniesboklista.com » Den röda soffan av Michèle Lesbre

  2. Pingback: Finstämt om Nina - enligt O

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>