Michèle Lesbre:
Nina av en slump

Originaltitel: Nina par hasard
Översättning: Lotta Riad
Omslag: Magnus Petersson
Format: danskt band, e-bok
Sidantal: ca 200 s.
Utkom: oktober 2012
ISBN tryckt bok: 978-91-86480-40-0
ISBN e-bok: 978-91-86480-72-1

Nina väntar på någonting, men vad det är anar hon bara. Nina är frisörlärling i en liten stad i norra Frankrike men drömmer om teatern, om att vara Nina i Tjechovs ”Måsen” istället för Nina av en slump.

Berättelsen utspelar sig under några få intensiva dagar då Nina letar efter en födelsedagspresent till sin amma, som är textilarbetare, strejkorganisatör och ensamstående förälder. Samtidigt reflekterar Nina över männen i deras liv.

Provläs “Nina av en slump” av Michèle Lesbre.

Michèle Lesbre är fransyska och bosatt i Paris. Nina av en slump är den andra av hennes böcker som översätts till svenska efter Den röda soffan (hösten 2009; pocket 2010).

”Den unga Nina pendlar mellan osedvanlig klarsynthet och tillfredställelse över livets små glädjeämnen, såsom söndagarnas logdanser. Men händelserna avlöser varandra som om Nina inte förmådde göra egna val. Som av en slump …” MARIANNE

 

Pressmaterial

RECENSIONER

FÖRFATTARPORTRÄTT OCH OMSLAG

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>