Mirakelverkstaden
av Valérie Tong Cuong

Titel: Mirakelverkstaden
Författare: Valérie Tong Cuong
Originaltitel: L’atelier des miracles
Översättning: Sofia Strängberg
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band, e-bok
Sidantal: ca 250 s.
Utkommer: Januari 2014
ISBN: 978-91-86480-97-4
Recensionsdag: 30 januari 2014

”Det var ett urmakeri här förr, sa han och log. Att få rätsida på saker och ting, laga det mänskliga maskineriet, det är väl lite vår specialitet?”

Mariette är historie- och geografilärare och gift med en narcissistisk politiker. Hon är på gränsen till utbrändhet och när klassens bråkstake går ett steg för långt gör hon något oerhört – hon skickar honom nerför en trappa med en rungande örfil. Millie lever ett ensamt liv där vikariaten som sekreterare avlöser varandra. Men en kväll står hennes hus plötsligt i ljusan låga. Då vänder Mille flammorna ryggen och kastar sig ut genom fönstret. Monsieur Mike har deserterat från militären och har sedan dess gjort gatan till sitt hem. Överfallet från den stackars saten vars sovplats han stulit kommer som en blixt från klar himmel.

Precis när Mariette, Millie och Monsieur Mike tror att allt är förlorat dyker Jean upp som svaret på deras böner och sträcker ut en hand. Det sägs att han uträttar underverk med dem han välkomnar till sin Mirakelverkstad, att han mot alla odds lyckas lappa ihop trasiga själar. Men kan man verkligen skapa sig själv på nytt utan att göra upp med sina gamla demoner? Den mystiske Jean drar i trådarna i en lek som blir allt farligare, och de boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är som det verkar.

Är du med i en bokcirkel och ska läsa Mirakelverkstaden? Klicka här för att komma till vårt förslag på intressanta frågeställningar.

Provläs boken här:

Pressmaterial

I MEDIA

FÖRFATTARPORTRÄTT OCH OMSLAG