Olivier Bourdeaut: I väntan på Bojangles

Titel: I väntan på Bojangles
Författare: Olivier Bourdeaut
Originaltitel: En attendant Bojangles
Översättning: Ulla Linton
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 180 s.
Utkommer: Februari 2016
ISBN danskt band: 978-91-87648-63-2
ISBN e-bok: 978-91-87648-64-9

”Innan jag föddes arbetade min far med att jaga flugor med harpungevär, det berättade han själv för mig en gång. Och så visade han mig både harpunen och en mosad fluga. – Jag sa upp mig för att det var så svårt och så dåligt betalt, sa han och stoppade tillbaka sitt gamla arbetsredskap i en lackerad låda.”

En pojke växer upp med en mamma som byter namn varje dag, en pappa som älskar att ljuga ihop historier och en trana som husdjur. Föräldrarna älskar att dansa och allra helst till Nina Simones ”Mister Bojangles”. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till ett äventyr. Men när skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro riskerar gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir intagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storartad plan för att frita henne och få sitt gamla liv tillbaka.

I väntan på Bojangles är en fantastisk saga som sprudlar av charm och humor.


“Den har helt enkelt alla ingredienser för att tilltala varenda läsare mellan 7 och 77 år.” Livres-Hebdo

“Vilken lycka att upptäcka en så poetisk och originell debutroman!” Au fil de la nuit, franskt tv-program

“Här finns samma rytm och bildrika prosa som i Boris Vians Dagarnas skum, och samma lättsinniga uppgivenhet som i Natten är ljuv av Fitzgerald. I likhet med de två klassikerna är I väntan på Bojangles en vacker kärlekshistoria.” Les Inrockuptibles

“En märkvärdig liten roman som är både melankolisk och full av charm.” Voici

“Han förtjänar framgången som denna extravaganta och rörande fabel kommer att få.” L’Observateur

OLIVIER BOURDEAUT är fransman och född 1980. Han har provat på ett stort antal olika jobb som till exempel mäklare och att samla salt på saltfälten. I väntan på Bojangles är hans debutroman. Boken har sålt i över 80 000 exemplar på bara två månader i Frankrike och tilldelats prestigefulla pris som RTL Lire, Grand Prix Télérama des étudiants och Prix Roman France Télévisions. Boken är dessutom en av fyra romaner som nominerats till det prestigefulla Goncourtpriset för bästa debut 2016!

2 thoughts on “Olivier Bourdeaut: I väntan på Bojangles

  1. Pingback: Vårens böcker enligt O | enligt O

  2. Pingback: I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeaut

Comments are closed.