Ryskt bläck
av Tatiana de Rosnay

Titel: Ryskt bläck
Författare: Tatiana de Rosnay
Originaltitel: À l’encre russe / Russian Ink
Översättning: Elisabet Fredholm
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band, e-bok
Sidantal: ca 300 s.
Utkommer: Maj 2014
ISBN: 978-91-86480-83-7
Recensionsdag: 15 maj 2014
Av samma författare:
Sarahs nyckel (Bazaar, 2007)
Bumerang (Sekwa, 2010)
Huset du älskade (Sekwa, 2011)
Colombes granne (Sekwa, 2012)

”Den där gråmulna dagen, när han satt i väntrummet på folkbokföringskontoret i över två timmar och stirrade på papperen i sitt knä, kände han att världen omkring honom gungade till, som om osynliga händer drog i hans ödes trådar.”

Nicolas Duchamel upptäcker i tjugoårsåldern att hans ursprung omges av ett oroväckande mysterium. Varför har hans släkt velat stryka ett kapitel ur dess historia? Hans far, som försvann på havet någonstans utanför den baskiska kusten när han var barn, kan inte längre besvara hans frågor. Chockad av avslöjanden börjar den unge mannen gräva i sin familjs förflutna och efterforskningarna tar honom ända till St. Petersburg. Hans undersökningar mynnar ut i en roman som blir en gigantisk succé. Tack vare boken tror Nicolas att han är färdig med sina spöken från det förflutna. Men under en vistelse på ett lyxhotell beläget på en toskansk ö dyker de upp igen, tvingar honom att omvärdera sitt liv och sätter hans framtid på spel.

Ryskt bläck är en meditation över identitet och skrivande, författad av drottningen av dolda hemligheter.

Tatiana de Rosnay är franskengelska född i Paris. Sedan debuten har hon skrivit tolv romaner och är i dag en av de mest lästa franskspråkiga författarna i Europa. Ryskt bläck är hennes senaste och kom ut i mars 2013 i Frankrike. Möt Tatiana på bokmässan i Göteborg 2014!

Pressmaterial

FÖRFATTARPORTRÄTT OCH OMSLAG

   

I media