Tatiana de Rosnay: Mocka

Titel: Mocka
Författare: Tatiana de Rosnay
Originaltitel: Moka
Översättning: Ulla Linton
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 250 s.
Utkommer: Mars 2017
ISBN tryckt bok: 978-91-87648-76-2

“Där stod den på en liten parkering, gömd bakom en enorm hortensiabuske. Mitt hjärta stannade. Den mockafärgade Mercedesen. Den som nästan dödade Malcolm. Jag gick närmare med en blandning av skräck och fascination i magen.”

Frilansöversättaren Justine lever ett lugnt liv i Paris med man och två barn. Men en helt vanlig onsdagseftermiddag händer det otänkbara. Hennes son Malcolm blir överkörd vid ett övergångsställe på väg hem från skolan och förövaren smiter från olycksplatsen i sin mockafärgade Mercedes. Medan sonen sjunker allt djupare ner i koma verkar polisutredningen avstanna. Justine bestämmer sig då för att inleda sina egna efterforskningar och försöka spåra upp den skyldige. Hur kan man köra över ett barn och bara åka därifrån? Hon måste få veta sanningen – till varje pris.

Författaren till bästsäljaren Sarahs nyckel har skrivit en roman fullspäckad medpsykologisk spänning och familjehemligheter som kommer upp i ljuset.

Tatiana de Rosnay är fransk-engelska och bor i Paris. Sedan debuten har hon skrivit elva romaner och är idag en av Europas mest lästa franskspråkiga författare.

“En jakt på sanningen i en text som är lika tät och intensiv som en kopp mockakaffe.” MARIE-FRANCE

“Romanen flörtar med deckargenren men är kanske i första hand en hyllning till moderskärleken.” SUD OUEST DIMANCHE

“Tatiana de Rosnay har känsla för berättande och spänning, och kombinerar alltid thrillermomenten med psykologiskt djup.” LE MONDE DES LIVRES

 

One thought on “Tatiana de Rosnay: Mocka

  1. Pingback: Recension: Mocka, av Tatiana de Rosnay | justnujusthar

Comments are closed.