Valérie Tong Cuong: Olyckan

Titel: Olyckan
Författare: Valérie Tong Cuong
Originaltitel: Pardonnable, impardonnable
Översättning: Sofia Strängberg
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 260 s.
Utkommer: April 2016
ISBN: 978-91-87648-49-6

“Med kinderna svidande av sol och vind, fuktig nacke och sammanbitna käkar, trampar han av alla krafter. Det handlar inte om att tävla eller slå rekord, bara om farten, hänförelsen, känslan av att fara fram på den lilla landsvägen. Milo är som berusad av barnslig förtjusning, av glädje, av lätthet, berusad av lycka - en sekund före smällen skrattar han fortfarande med vidöppen mun medan han trampar. Sedan går allt i kras.”

En sommareftermiddag ramlar tolvårige Milo av cykeln och skadas allvarligt. Hans föräldrar Celeste och Lino och hans mormor Jeanne rusar till hans sida. Snart är alla igång och försöker räkna ut hur olyckan gick till och inte minst att komma fram till vem som egentligen bär ansvaret. Vem hade han sällskap med den dagen? Varför satt inte Milo och gjorde sina läxor som han borde? Oron stiger med osäkerheten, hur skadad är egentligen Milo? Långsamt kommer lögner och halvsanningar upp i ljuset. Är kärleken till Milo tillräckligt för att hålla ihop familjen?

Valérie Tong Cuong arbetade med kommunikation innan hon började skriva på heltid. Hon har hitintills gett ut sju romaner och ett stort antal noveller. Sekwa har tidigare gett ut Mirakelverkstaden 2014.

”Valérie Tong Cuong kan konsten att på ett skrämmande sätt skapa en intrig som överrumplar läsaren. I ett virrvarr av lögner och hemligheter ger hon oss med Olyckan en välbehövlig lektion i medmänsklighet.” LE FIGARO

”Hon förtrollade oss redan med Mirakelverkstaden, men nu sätter hon ribban ännu högre. I Olyckan utforskar Valérie Tong Cuong de underjordiska vägarna till förlåtelse, och resultatet blir en bok som vibrerar av både skärpa och livfullhet.” LEST RÉPUBLICAIN