Véronique Olmi: Vi var skapta för lycka

Titel: Vi var skapta för lycka
Författare: Véronique Olmi
Originaltitel: Nous étions faits pour être heureux
Översättning: Marianne Tufvesson
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band
Sidantal: ca 230 s.
Utkommer: Oktober 2014
ISBN: 978-91-87648-20-5

“Det är underligt hur lite som krävs för att ett liv ska bli ostämt, för att vår så unika och värdefulla tillvaro ska mista sitt värde och sin harmoni.”

Vid sextio års ålder har Serge allt han någonsin drömt om: ett välbetalt jobb, två välartade barn och en vacker och betydligt yngre fru. Så när den jämnåriga Suzanne kommer till huset i Montmartre för att stämma sonens piano, är Serge helt oförberedd på den omtumlande påverkan hon kommer att ha på hans liv. Hur kan en rätt alldaglig och dessutom redan upptagen kvinna i hans egen ålder väcka så starka känslor hos Serge? Och hur kommer det sig att det är för Suzanne han kommer att berätta det som han hela sitt liv hållit hemligt, till och med för sin egen familj?

Véronique Olmi skildrar en drabbande passion och undangömda, ångestfulla sanningar i en subtil och melodisk prosa. Vi var skapta för lycka är en vacker och lågmäld berättelse om två människor som hittar varandra, och sig själva, mitt i livet.

“Mycket vackra sidor om det osägbara.”
MARIE-FRANCE

“Véronique Olmi tonsätter de yttre skeendenas spel, passionens berusning, eldens prövning och även fördärvet. Detta är hennes bästa roman.”
MARIE-CLAIRE

Press

 

Författarporträtt och omslag

  

One thought on “Véronique Olmi: Vi var skapta för lycka

  1. Pingback: Julläsningsplaner | enligt O

Comments are closed.