Virginie Mouzat:
Ingen riktig kvinna

Originaltitel: Une femme sans qualités
Översättning: Cecilia Franklin
Omslag: Magnus Petersson
Format: Danskt band, 170 s.
Utkom: Februari 2011
ISBN 9789186480110

Jag har inga barn. Jag eftersträvar varken äktenskaplig lycka eller rollen som älskarinna, tycker inte att adoption är storslaget, att man måste spränga jagets gränser, hjälpa andra. Jag är inte desperat. Jag sneglar inte på klockan. Jag bryr mig inte om tidens gång, jag föraktar den press den sätter på alla kvinnor.

En roman i form av ett långt brev där den kvinnliga berättaren bokstavligen blottar sig. Hon är vacker, lång och sexig och har framgång hos männen. Ändå känner hon sig allt annat än kvinnlig sedan hon fick veta att hon har fötts utan äggstockar och med en pytteliten livmoder, det berättade en läkare när hon var sjutton. Hon är ”tom inombords”. Hon tvingas ta hormoner för att utvecklas till denna magnifika kvinna i en perfekt kropp som hon inte bebor. Hon reser till Shanghai för att ta livet av sig men möter en man, den man som hon nu anförtror sig åt. En hjärtekrossare, en man mellan två länder, två flygplan. De ses igen i Paris där hon bor ihop med en svensk man, ett slags samlevnad utan mål i en meningslös tillvaro. Middagar, fester, droger, alkohol, sexiga kvinnor och män på jakt; hennes värld, hennes fängelse och helvete är pyntat med foton av Helmut Newtons toppmodeller. Passiva tjejer som iscensätter männens begär. Hon vill inte längre vara en bild.

“En debutroman i form av exorcism med starka drag av ärlighet.”/ BIBA

Läs mer om författaren Virginie Mouzat.

Pressmaterial

Författarporträtt och omslag

One thought on “Virginie Mouzat:
Ingen riktig kvinna

  1. Pingback: Ingen riktig kvinna. « enbokcirkelföralla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>