Delphine de Vigan kommer till Kulturhuset med ny bok i bagaget

Foto: Delphine Jouandeau

Nu på torsdag den 28 oktober framträder den franska författaren Delphine de Vigan i Stockholm på Kulturhusets internationella författarscen. Mellan klockan 19.00 och 20.30 i Hörsalen samtalar hon med Malin Jacobson Båth, journalist på Sveriges Television.

Biljetter kan köpas via Kulturhusets webbplats.

I samband med Sverigebesöket släpper vi Delphine de Vigans senaste bok Underjordiska timmar på svenska.

Claire Castillon till Sverige den här veckan – och ny bok i handeln

Det är Claires vecka. Sen får Peter Englund säga vad han vill.

Claire Castillon kommer till kulturhuset på torsdag för ett samtal med Kerstin M Lundberg på internationell författarscen. Samma dag släpper vi hennes senaste roman Därunder ett helvete. I boklördagens DN kunde du läsa en intervju med Claire av Torun Börtz.

– Jag förmodar att de här ämnena hör till min egen historia, men jag vet inte riktigt på vilket sätt. Och jag föredrar att skriva en bok framför att gå i psykoanalys och förstöra allt!

Läs intervjun här.

Vi passar även på att köra en favorit i repris: Biblioteket i fokus 1/2008 tog upp modern fransk litteratur. “Dagens unga författare vill i första hand förmedla en bra historia” säger litteraturagenten Arabella Cruse och exemplifierar med både Céline Curiol och Claire Castillon. “Jag försöker inte alls provocera. Däremot avskyr jag det förljugna!” hävdar Claire Castillon i en intervju i samma tidning. Hela Biblioteket i fokus 1/2008 finns att läsa här (pdf). Intervjun med Arabella Cruse finns på sidan 4, intervjun med Claire Castillon finns på sidan 6.

Sammanfattningsvis: Därunder ett helvete finns i butik på torsdag och Claire Castillon kommer till Sverige.

Äntligen!