Kim Thúy

Kim Thúy föddes i en välbärgad familj i Sydvietnam, upplevde kriget och Nordvietnams maktövertagande och lämnade Vietnam som båtflykting när hon var tio år gammal. I dag är hon sedan trettio år bosatt i Montreal med sin make och deras två barn, men har flera gånger återvänt till hemlandet. Kim Thúy har arbetat som översättare, advokat och krögare. Ru är hennes debutroman. Boken har fått ett fantastiskt mottagande både i Quebec och i Europa. I november 2010 tilldelades Kim Thúy Kanadas främsta litteraturpris, Governor General´s Award. Ru nominerades även till litteraturpriset Prix des cinq continents de la Francophonie i år och tilldelades det franska Grand Prix RTL- LIRE 2010.

Bibliografi

På svenska

  • Vi (Sekwa, 2016)
  • Mãn (Sekwa, 2013)
  • Ru (Sekwa, 2011)

PÅ FRANSKA

  • Vi (Libre Expression, 2016)
  • Mãn (Libre Expression, 2013)
  • À toi (Libre Expression, 2011), av Kim Thúy och Pascal Janovjak.
  • Ru (Libre Expression, 2009)

Foto: © Benoît Levac

4 thoughts on “Kim Thúy

  1. Pingback: Kim Thúy på Sverigeturné 28 mars – 2 april 2011 | Sekwa förlag

  2. Pingback: Babel den 5 maj: Fånge hos gerillan och Marilyn Monroes okända « Tofflan – en tragisk komedi

  3. Pingback: Sekwas första e-bok ute nu! | Sekwa förlag

  4. Pingback: Kim Thúy gästar Stockholm Literature på Moderna museet | Sekwa förlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>