Äventyrlig evolution av Hanna Nyborg Støstad

Underhållande och fängslande om evolutionen

I den norska succéboken Äventyrlig evolution tar biologen Hanna Nyborg Støstad oss med på en resa till några av världens märkligaste djur – från fiskar som klättrar uppför vattenfall till fladdermöss som ger blod.

Följ med på en resa från Telemark i Norge till Antarktis och läs om allt oväntat, roligt och spännande som händer runt oss i naturen. Varför lägger en liten fågel näbben i kors i en nordisk granskog och hur kommer det sig att en fågelunge i Amazonas försöker se ut som en fjärilslarv? Varför gör de som de gör och hur började allt egentligen?

Med ny forskning som grund, och massor av underhållande historier, visar Hanna Nyborg Støstad hur evolutionen har påverkat djurlivet i skogen, havet och luften. Kunskapen ger oss ett helt nytt perspektiv på naturen och samspelet med oss människor. Vi får en inblick i hur mångfalden i djurvärlden formats av evolutionen under miljontals år, och hur djuren nu måste anpassa sig till en värld i snabb förändring.

Det här är boken för alla som älskar David Attenboroughs program och böcker som Insekternas planetGalen i humlor och Sapiens.

Hanna Nyborg Støstad är biolog och har en PhD från Oslo universitet. Hon har specialiserat sig inom evolutions- och beteendestudier.

Läs mer om Hanna Nyborg Støstad här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Hanna Nyborg Støstad

ISBN

9789188911148

Översättning

Ylva Hellerud

Utgivningdatum

2020-04

Kategori: Etiketter: ,