Löparklubben för cancersystrar av Josie Lloyd

Inspirerande läsning om oväntad vänskap och att ta revansch på livet

När Keira får sin bröstcancerdiagnos vill hon först inte berätta ens för sin man eller sina barn. Att ta ett kliv tillbaka från karriären känns otänkbart. Och hon har verkligen ingen lust att sitta på ett sjukhus och stirra döden i ansiktet, eller vara med i en stödgrupp för cancerpatienter. Cancer är ingen klubb för henne.

Men snart tvingas hon inse att allt är på väg att förändras och att hon inte längre kan ta sin hälsa och sitt välmående för givet. Det är då hon hittar löpningen. Stentuff och svettig löpning tillsammans med ett gäng briljanta och roliga kvinnor som allihop genomgår behandling. Ett steg i taget återerövrar Keira vad hon varit en hårsmån ifrån att förlora: sin familj, sin karriär, sitt liv.

Löparklubben för cancersystrar är en varm, humoristisk och kärleksfull roman. Perfekt läsning för dig som gillar feelgood med svärta.

… en rolig, vass och klargörande roman” – Lotta Olsson, DN

”Feelgood som lyckas berätta om den stora ångesten på ett sätt som är både hoppfullt och humoristiskt. Börja läs och du kommer inte att sluta.” – Maria Näslund, Göteborgs-Posten

”Romanen som bevisar att det går att skriva om svåra saker med respekt, lätt hand och en hel del humor. Utan att rädas vare sig hoppet eller förtvivlan. Om vänskap mellan några kvinnor som måste hantera livet, vardagen och sin egen cancer.” – M-magasin

 en oväntat underhållande berättelse om vänskap och kärlek i skuggan av cancer, och om hur ödmjukhet kan förenas med kampvilja. Lättläst och välgestaltat, med sympatiska karaktärer.” – Christine Karlsson, BTJ (betyg 4/5)

Underbar, hjärtknipande och inspirerande.” – Jenny Colgan

Josie Lloyd debuterade 1997 och har skrivit femton romaner, däribland bästsäljaren Tillsammans som hon skrev med sin man Emlyn Rees.

Läs mer om Josie Lloyd här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Josie Lloyd

ISBN

9789188979131

Utgivningdatum

2020-08

Översättning

Maria Bodner Gröön

Kategori: Etiketter: , ,