Lucrezias porträtt av Maggie O’Farrell

Uppslukande historisk roman om en ung kvinnas kamp för överlevnad 

Florens, 1550-tal. Lucrezia de Medici, en av storhertigens döttrar, är nöjd med sin tillbakadragna tillvaro i palatset. Hon smyger runt i husets hemliga gångar och tecknar och fantiserar flitigt. Men när en av hennes äldre systrar oväntat dör hamnar Lucrezia plötsligt i rampljuset – hon blir tvungen att gifta sig i systerns ställe.

Lucrezia kastas in i en förvirrande och ovälkomnande värld där hon inte får något grepp om vem hennes nyblivne make egentligen är. När hon sitter modell för ett porträtt blir en sak oroväckande tydlig: det är hennes ansvar att se till att det finns en arvinge som kan säkra familjens framtid vid makten.

Lika dramatiskt och fartfyllt som i Hamnet målar Maggie O’Farrell upp en kristallklar bild av renässansens Italien, och porträtterar en stark, ung kvinnas kamp för sin egen överlevnad.

”Detta är en storslagen berättelse där människorna i historien stiger fram ur tidens dunkel och får liv, väl tecknade genom författarens uttrycksfulla språk och fantasieggande beskrivningar. En berättelse i många lager, likt en 1500-talsmålning.” – BTJ-häftet 24/2022, Birgitta Ehn Eliason

Maggie O’Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som Hamnet, Ett hjärtslag från döden och Sommaren utan regn. Lucrezias porträtt är hennes tionde roman, och den efterlängtade återkomsten efter succén med den historiska romanen Hamnet, som bland annat vann Women’s Prize for Fiction.

Läs mer om Maggie O’Farrell här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Maggie O’Farrell

ISBN

9789188979766

Översättning

Malin Bylund Westfelt

Utgivningdatum

2022-11

Kategori: Etiketter: , ,