Museet för krossade drömmar av Elizabeth Buchan

Vilka föremål ur ditt liv hade du lämnat in på ett museum för krossade drömmar?

Elizabeth Buchan har skrivit en riktig sträckläsningsroman om kärlek, sorg och längtan som sträcker sig från kalla krigets Prag till dagens Paris.

1986, Prag: Laure arbetar som au pair i en tjeckisk familj som just flyttat tillbaka från Paris. Livet bakom järnridån visar sig vara svårt att förstå sig på, med dolda koder och en känsla av att hela tiden vara iakttagen. Hon träffar Tomas som tillsammans med sina vänner utgör kärnan i en motståndsgrupp som spelar musik och teater. Vännerna bevakas ständigt av partiet och Laure dras snabbt in i ett politiskt sammanhang som är större än vad hon kan hantera. Trots upprepade varningar från pappan i familjen som hon arbetar åt fortsätter Laure att träffa Tomas. Paret skiljs åt under dramatiska former och ses aldrig igen.

Nutid, Paris: Laure har öppnat ett museum för krossade drömmar. Hit kommer människor med föremål som symboliserar livets sorger, svek och förluster. Det kan vara en brudslöja, en bebissko eller en kakburk. Museet är både en plats att gå till för att prata med sina spöken, och ett ställe att söka upp för att ta farväl och gå vidare och börja leva igen. Gömda i museets samlingar ligger skärvor av Laures historia och drömmar. Vad hände egentligen med hennes stora kärlek Tomas? Till slut tvingas Laure göra upp med sitt förflutna och kärleken som aldrig blev.

”… en vacker och ömsint berättelse om ung kärlek” – Femina

”Jag ÄLSKAR romaner om kalla kriget och jag lever för kärlekshistorier  Museet för krossade drömmar är en perfekt kombination av båda.”  MARIAN KEYES

”Buchan skriver ömsint om ung kärlek … Museet för krossade drömmar är spännande och välskriven. ” THE TIMES

Elizabeth Buchan är en bästsäljande brittisk författare som har skrivit ett tiotal romaner. Hon arbetade bland annat som skribent och redaktör på bokförlag innan hon började skriva böcker på heltid.

Läs mer om Elizabeth Buchan här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Elizabeth Buchan

ISBN

9789188979100

Översättning

Camilla Jacobsson

Utgivningdatum

2020-03

Kategori: Etiketter: ,