Närheten av Katie Kitamura

En nervkittlande kraftfull berättelse av författaren till Separationen

En ung kvinna lämnar New York för att arbeta som tolk vid den internationella domstolen i Haag. Snart dras hon in i flera personliga dramer.

Hennes älskare, Adriaan, har separerat från sin fru men är fortfarande intrasslad i deras äktenskap. Hennes vän Jana bevittnar en till synes slumpmässig våldshandling som hon blir alltmer besatt av och hon dras även in i en explosiv politisk kontrovers när hon ombeds tolka för en man som anklagas för krigsförbrytelser. Både i sitt privatliv och i sin yrkesroll tvingas hon allt närmare en konfrontation med makt, kärlek och våld.

Närheten är en nervkittlande kraftfull berättelse om ensamhet, språkets makt och vad som till slut tvingar oss att inse sanningen om oss själva och hur vi vill leva våra liv.

”En extremt uppslukande upplevelse” – The New York Times Book Review Podcast

”Jag var helt uppslukad … en sån glädje i språket” – SVT Go’kväll, Johanna Lundin

”Den är skickligt berättad och gestaltar känsligt och trovärdigt främlingskapets dilemman liksom översättandets och tolkningens möjligheter och begränsningar. Cecilia Franklins översättning är utmärkt. En mångbottnad, djupt berörande och moraliskt uppfordrande berättelse.” (Betyg: 5) – BTJ-häftet nr 21/2021, Inger Littberger Caisou-Rousseau

Närheten handlar, precis som Separationen, uttryckligen om närhet och avstånd, som dras ihop och dras isär.” – The New Yorker

Katie Kitamura är bosatt i New York där hon jobbar som journalist, kritiker, författare samt föreläsare. Hon har en Ph.D. i amerikansk litteratur.

Läs mer om författaren här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Katie Kitamura

ISBN

9789188979520

Översättning

Cecilia Franklin

Utgivningdatum

2021-09

Kategori: Etiketter: ,