Om det inte vore för dig av Delphine de Vigan

Franska författarfavoriten Delphine de Vigan är tillbaka med en ny roman!

I Om det inte vore för dig möter vi den äldre damen Michka som gradvis förlorar förmågan att prata. Det är en roman om medmänsklighet och tacksamhet, och om de nya familjer vi själva väljer och skapar under livets gång.

Michka flyttar in på ett äldreboende och möter där talpedagogen Jérôme. Vid sin sida på boendet har hon också den unga kvinnan Marie, som besöker henne regelbundet. De har bott i samma trapphus och Michka har öppnat sin dörr för Marie alla de gånger hon har behövt det. Nu behöver Michka Maries hjälp med att hitta en familj hon kände under kriget. Hela sitt liv har hon burit på en hemlighet, och nu är det dags för henne att lätta på sitt hjärta.

I Om det inte vore för dig flätas två kvinnoöden samman i en varm och tankeväckande roman. Delphine de Vigan skriver nyskapande och med kraft om vänskap, kärlek, och tacksamhet. Det är vackert, välskrivet och med oväntad humor mitt i det mörka.

”Upplyftande och innerligt. Med ett ord, utsökt.” MARIANNE MAGASIN

Delphine de Vigan är fransyska född 1966. Hon är översatt till fler än 25 språk och ansedd som en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike.

Läs mer om Delphine de Vigan här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Delphine de Vigan

ISBN

9789188697899

Översättning

Marianne Tufvesson

Utgivningdatum

2020-01

Kategori: Etiketter: ,