Små glädjeämnen av Clare Chambers

Spännande och varm berättelse om livets små mirakel

Året är 1957 och Jean jobbar som journalist på lokaltidningen där hon som enda kvinna på redaktionen har fått den tveksamma äran att skriva om hushållstips och veckans bröllop. Jean är minst sagt besviken på livet: Hon närmar sig fyrtio, bor hemma hos sin sjuka mamma och den stora kärleken har aldrig uppenbarat sig. Men så får hon uppdraget att intervjua Gretchen, som påstår sig ha upplevt en jungfrufödsel.

Gretchen svär att hon aldrig ens kysst en man innan hon födde sin dotter. Dessutom låg hon inne på ett behandlingshem enbart för kvinnor då det påstås att hon skulle blivit gravid. När Jean börjar nysta i vad som egentligen har hänt kommer hon hela familjen närmare, speciellt Gretchens man Howard. Och Jean kan inte sluta hoppas att det nu är hennes tur att få lite lycka i livet.

Små glädjeämnen är en hjärtlig och fängslande roman om att se det vackra i det lilla. Ett spännande mysterium varvas med oväntad kärlek, humor och underbara brittiska 50-talsmiljöer.

Egensinnig och finstämd berättelse som tar avstamp i en påstådd jungfrufödsel. Härliga 50-talsskildringar och personporträtt som gör avtryck.” – Göteborgs-Posten, Maria Näslund

Clare Chambers är född 1966 och bor i brittiska Kent tillsammans med sin familj. Hon har skrivit en rad uppskattade och prisade romaner tidigare men Små glädjeämnen är hennes första roman på tio år.

Läs mer om Clare Chambers här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Clare Chambers

ISBN

9789188979285

Översättning

Matilda Södergran

Utgivningdatum

2020-11

Kategori: Etiketter: ,