Krigarinnor av Laetitia Colombani

Systerskap och starka kvinnoöden från författaren till succén Flätan  

Solène har offrat allt för sin advokatkarriär, men en dag får hon ett sammanbrott. För att hitta fotfästet igen engagerar hon sig som volontär på Kvinnopalatset, ett boende för utsatta kvinnor från hela världen. Men ingen verkar vilja ha hennes hjälp, och hon möts av misstänksamhet och kyla. Det krävs en stor portion envishet och tålamod, många koppar te, ett brev till drottning Elizabeth av England och en zumbakurs innan Solène släpps in i gemenskapen. För varje dag som går blir hon allt mer fascinerad och ödmjuk inför deras unika berättelser och erfarenheter. Oväntat nog börjar det kännas som att hon äntligen har hittat hem.

I Paris, ungefär ett sekel tidigare, förälskar sig Albin i eldsjälen Blanche och friar på studs. Tillsammans utkämpar de en livslång kamp i spetsen för Frälsningsarmén i Frankrike. Blanche drömmer om att kunna erbjuda tak över huvudet för behövande kvinnor och barn i staden. Med en vilja av stål ger hon sig ut på ett omöjligt uppdrag: att ge dem ett palats.

Krigarinnor är baserad på en sann historia. Kvinnopalatset som grundades av Blanche och Albin Peyron 1926 ligger i centrala Paris och verksamheten drivs än idag.

“Lysande personporträtt.”  Le Figaro

Laetitia Colombani är fransyska och arbetar som manusförfattare, regissör och skådespelerska.

Läs mer om Laetitia Colombani här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Laetitia Colombani

ISBN

9789188697936

Översättning

Anna-Stina Johnson

Utgivningdatum

2020-05

Kategori: Taggar: ,