Lanny av Max Porter

Djärv och märklig berättelse där fabler möter nutida liv i engelsk by  

Inte långt från London ligger en liten by. Den här byn tillhör människorna som bor där, och de som bott där under hundratals år. Den tillhör Englands mystiska förflutna och förbryllande nutid. Den tillhör Mad Pete, ensamvarg och konstnär. Gamla Peggy som hänger över grinden och skvallrar med alla som går förbi. Den tillhör familjer som är borta sedan generationer, och dem som bara nyligen flyttat hit. Den tillhör Lanny, pojken som plötsligt försvinner spårlöst. Men också Dead Papa Toothwort som vaknat från sin slummer djupt inne i skogen. Dead Papa Toothwort som lyssnar till dem allihop.

Max Porters efterlängtade nya roman är lika osannolik som den är djärv, märklig och fantastisk. Det är en salig blandning av fabel, folksaga och roman med inspiration från muntlig berättartradition. Resultatet är ren magi och storartad litteratur, en bok full av uppfinningsrikedom och hejdlös berättarglädje. Du har aldrig läst något liknande.

”Det är svårt att hitta ord för hur mycket jag älskade Lanny. Så här bra böcker dyker inte upp särskilt ofta. Det är en roman som inte liknar någon annan, det är uppiggande, oroande och rolig läsning som griper tag. Varje sida är pur glädje. Det här är en bok du ska sätta i händerna på all du känner och säga Läs!” Maggie O Farrell

”Max Porters andra roman är en fabel, ett kollage, en dramatisk kör, en jublande smältdegel av ord.” The Guardian

Läs mer om Max Porter här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Max Porter

ISBN

9789187917981

Översättning

Marianne Tufvesson

Utgivningdatum

2019-08

Kategori: Etikett: