Ytspänning av Olivier Norek

Frankrikes nya stjärnskott på deckarhimlen  

Noémie Chastain, kommissarie på Parispolisen, blir skjuten rakt i ansiktet mitt under ett tillslag. Men när hon skrivs ut från sjukhuset får hon inte komma tillbaka till sin gamla tjänst. Ganska snart förstår Noémie hur det ligger till, hennes sönderslitna ansikte sticker i ögonen på ledningen. Hon utgör en besvärande påminnelse om yrkets risker för sina kollegor.

Istället skickas hon till den fridfulla lilla byn Avalone, med uppdraget att förbereda för en nedläggning av byns polisstation. Undanstoppad ute på vischan kämpar Noémie för att pussla ihop bitarna av sig själv igen och lära sig att hantera hur folk reagerar på hennes förändrade utseende.

Men så flyter en tunna med ett barnskelett upp till ytan i den konstgjorda sjön intill Avalone, ett barn som försvann för tjugofem år sedan när den nya dammen byggdes. På botten av sjön döljer sig en sjunken stad och hemligheter som alla verkar vilja glömma.

“Okuvlig och rebellisk, Noémie är en fängslande huvudperson som tack vare författarens skicklighet lyser allt klarare för varje sida.”  LE PARISIEN

Olivier Norek är polis med 18 års erfarenhet från Parispolisen och författare till fyra hyllade thrillers. Ytspänning är den första som utkommer på svenska

Läs mer om Olivier Norek här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Olivier Norek

ISBN

9789188697950

Översättning

Cecilia Franklin

Utgivningdatum

2020-06

Kategori: Taggar: , ,