Amy & Lan av Sadie Jones

Vacker skildring av barndom och brokiga familjer  

Amy och Lan är bästa vänner. Deras föräldrar har lämnat storstaden för ett, vad de hoppas, idylliskt liv på landet. Tillsammans med en tredje familj lever de på gården Frith Farm. Här lär sig familjerna att odla grönsaker, mjölka getter och slakta kycklingar.

Amy och Lan älskar sin frihet och djuren de får ta hand om, som den föräldralösa kalven Gabriella Christmas som bor i familjens kök och kalkonerna Vita och Virginia. De vuxna är alldeles för upptagna med sitt för att kunna hålla ett öga på Amy, Lan och de andra barnen, och vet inget om hur de brukar klättra på det höga ladugårdstaket, eller om vad som hände med yxan den där gången…

Föräldrarna pratar inte heller om konflikterna och sveken som hotar den ömtåliga idyllen. Drömmen om det enkla livet på landet visar sig nämligen vara mer komplicerad än de någonsin kunde ana.

Sadie Jones är i sitt esse med Amy & Lan. Huvudpersonerna känns så levande att de nästan hoppar ut från pappret, och deras relationer skildras träffsäkert och fängslande.

”Fantastisk … Levande och rolig, ibland hjärtskärande sorglig” – The Guardian

Sadie Jones är en engelsk roman- och manusförfattare. Hennes debutroman, Den utstötte, vann Costa First Novel Award 2008.

Läs mer om Sadie Jones här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Översättning

Annika H Löfvendahl, Jan Hultman

Utgivningdatum

2023-04

Kategori: Etiketter: ,