Bland hittegods och vilsna hjärtan av Helen Paris

Brittisk feelgood när den är som allra bäst   

Dot Watson skulle egentligen leva livet i Paris, med ett spännande jobb och den stora kärleken. Istället arbetar hon på avdelningen för hittegods på Baker Street i London och bor i sin mammas lägenhet.

Hon ägnar dagarna åt att fylla i blanketter över upphittade paraplyer, handskar och allehanda ting, och kvällarna åt att sortera sin älskade samling reseguider. Hon trivs med sitt inrutade liv, men vad hon döljer hon egentligen bakom all ordning och reda?

Allting förändras den dag en äldre man kommer in och efterlyser sin döda frus väska. Dot bestämmer sig för att göra allt för att återförena mannen med väskan, vilket tar henne ut på en resa både i världen och i sitt eget förflutna.

Bland hittegods och vilsna hjärtan är brittisk feelgood när den är som allra bäst; smart, rolig och varm. Det är en bok för dig som gillar feelgood med svärta, som Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt och Marian Keyes romaner.

”Fängslande läsning, full av målande beskrivningar och karaktärer du inte kan låta bli att älska.” – Hazel Prior

”Berättelsen är i grunden en lättläst och trivsam vardagsbetraktelse kryddad med finstämd engelsk humor, men den lyfter sig över förväntan genom den gripande inlevelsen i Dots sorgearbete, hopplösheten i saknaden efter allt som förlorats och hennes längtan och styrka att ’välja livet’, så som Mr. Appleby rådde henne.” (Betyg: 5) – BTJ-häftet nr 21/2021, Gunilla Bergdahl

Helen Paris är författare och professor i teatervetenskap.

Läs mer om författaren här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Helen Paris

ISBN

9789188979445

Översättning

Emeli André

Utgivningdatum

2021-09

Kategori: Etiketter: ,