Vi vänder vågorna av Vendela Vida

Rolig och skruvad uppväxtskildring   

Trettonåriga Eulabee och hennes bästa vän, Maria Fabiola, äger gatorna i området Sea Cliff i San Francisco. De vet allt om husen och invånarna, stranden och tidvattenvågorna. Flickorna står på randen mellan att vara barn och vuxna, och plötsligt ser de världen – och ses av den – på ett helt nytt sätt.

Varje dag är ett äventyr, tills den dag när Maria Fabiola mystiskt försvinner. En händelse som skakar det tysta samhället och hotar att avslöja outtalade sanningar.

Vi vänder vågorna är en berättelse om vänskap, svek och ett mystiskt försvinnande. Vendela Vida beskriver livet och vardagen med humor och träffsäkerhet.

”Vi vänder vågorna är smart, insiktsfull, elegant, sorglig, överraskande och beroendeframkallande. Och den är också ROLIG.” – Nick Hornby

”… en mycket bra uppväxtskildring som med värme och humor tar sig an många av de problem som uppstår i tonåren: nyuppväckt sexualitet, en ofta oförstående vuxenvärld och brutna vänskapsband. Språket är avskalat och direkt och vi förs utan omsvep in i Eulabees värld, där ingenting längre fungerar som det ska. (betyg 4)” – BTJ-häftet 17/2021, Elisabeth Brännström

Vendela Vida är en amerikansk författare och journalist. Hon bor i San Francisco tillsammans med sin man Dave Eggers. Vendela Vida har skrivit ett flertal romaner, bland annat När dykaren lämnar sina kläder.

Läs mer om författaren här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Vendela Vida

ISBN

9789188979377

Utgivningdatum

2021-08

Översättning

Annika H Löfvendahl, Jan Hultman

Kategori: Etiketter: ,