Hemligheter i Havanna av Rachel Rhys

Lyxiga fester och mörka hemligheter på 50-talets Kuba

Iris Bailey lever ett grått liv i 50-talets England. Hon arbetar som sekreterare, har en småtråkig pojkvän och bor hos sina föräldrar i det lilla samhället Hemel Hempstead. Hon drömmer om att bli konstnär, men använder sin begåvning till att skissa snabba porträtt på fester.

När hon en dag får frågan om att teckna på ett societetsbröllop på Kuba känner hon att hennes lycka äntligen har vänt. Väl på plats i Havanna inser hon dock att bakom immiga cocktails och exotiska miljöer gömmer sig ett och annat orosmoln.

Kuba står på tröskeln till revolution och det verkar som att den karismatiska familjen som håller i bröllopet döljer en hemsk hemlighet. Kan hon avslöja den mörka sanningen bakom glamouren innan allas liv slås i spillror?

”Rachel Rhys är duktig på att fånga huvudpersonerna, tiden och miljöerna” – UNT

”Hemligheter i Havanna utspelar sig på 50-talets Kuba och är en underhållande och lättläst historia med vissa feministiska undertoner. /…/ tematiken med kvinnor som går sin egen väg är alltid uppfriskande” – BTJ-häftet nr 8/2021, Kajsa Banck

”En dekadent, farlig berättelse som bländar lika mycket som den fängslar.” – Culturefly

Rachel Rhys är en pseudonym för Tamar Cohen. Hennes böcker är ofta mörka mysterier som utspelas på exotiska platser, med kvinnliga huvudpersoner som reser både geografiskt och känslomässigt. På svenska finns En farofylld överfart och Dödligt arv.

Läs mer om Rachel Rhys här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Rachel Rhys

ISBN

9789188979438

Översättning

Helen Sonehag

Utgivningdatum

2021-03

Kategori: Etiketter: , , ,