Kod 93 av Olivier Norek

Hårdkokt fransk bladvändarspänning   

Ett lik slår upp ögonen på obduktionsbordet. En mobiltelefon ringer inifrån en brännskadad död kropp. Den ena märkliga och makabra händelsen efter den andra radas upp, och kommissarie Victor Coste och hans kollegor får en svår utredning på sitt bord. Den liknar ingenting som kommissarie Coste tidigare har sett – trots sina 15 år på fältet.

Kod 93 utspelas i förorten Saint-Denis, ett av Paris allra hårdast belastade områden. Bland de slitna höghusen och urblåsta industrilokalerna frodas droghandel, prostitution och gängrelaterad brottslighet. Att politikerna bestämt sig för att lägga innerstadens soptipp i området gör inte saken bättre.

Det här är en mörk och spännande berättelse som tar oss till ett Paris vi sällan ser. Kod 93 är en hårdkokt deckare med högt tempo, engagerande karaktärer och snabba vändningar, där spänningen snabbt skruvas upp till max.

 ”Jag tror att franska spänningsförfattare kan vara mitt nya /…/ Jag kan bara gratulera alla som har de här böckerna framför sig!”  – SVT Go’kväll, Titti Schultz

”En andlöst spännande intrig ända till sista sidan. En mästerlig deckare.” – L’Express

Olivier Norek har arbetat som polis i 18 år, bland annat i Saint-Denis i Paris. 2020 kom hans deckare Ytspänning på svenska, en bok som hyllades av kritiker och läsare och nominerades till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Läs mer om Olivier Norek här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Olivier Norek

ISBN

9789189157248

Översättning

Lisa M. Jagemark

Utgivningdatum

2021-06

Kategori: Etiketter: ,