I vidundrets mage av Edward Carey

Skruvad och kärleksfull roman om Pinocchios pappa

En dag, efter ett stort bråk, rymmer Pinocchio hemifrån. Hans pappa ger sig ut för att leta efter honom och hamnar till slut vid kusten. Där blir han svald av en enorm havsvarelse och landar i vidundrets mage. Uppslukad av sina egna skuldkänslor stannar pappan kvar i djupet, väntandes på den dagen han kan försonas med sin son.

De flesta känner till historien om träfiguren Pinocchio vars näsa blir längre när han ljuger. I vidundrets mage handlar om Geppetto – Pinocchios pappa – och hur han tillbringar två år i magen på ett havsmonster, den dagbok han skrev där och den underliga närvaro som finns bredvid honom i dunklet.

Det är en charmig och skruvad roman om föräldraskap, förlust och konsten att släppa taget.

”I vidundrets mage kan läsas som en förlängd metafor om konstens kraft. Eller så är det kanske bara en egendomlig och hypnotiserande berättelse om en man som är fast inuti en fisk.” – The Times

Edward Carey är författare, dramatiker och konstnär. Han har gjort de fantastiska illustrationerna i sin roman Petite, som kom ut på svenska 2020, och i nya I vidundrets mage. Carey är född i England och bor i Austin, USA.

Läs mer om Edward Carey här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Edward Carey

ISBN

9789188979711

Översättning

Helen Sonehag

Utgivningdatum

2022-09

Kategori: Etiketter: , ,