Om hon inte lever är jag död av Claire Castillon

Tät psykologisk spänning om en familj i sönderfall

Hortense var fyra år när hon försvann, en vanlig eftermiddag när hon lekte kurragömma i parken med sin mamma. Efter tio år av sökande hoppas hennes föräldrar fortfarande att hon ska dyka upp.

Allt ställs på sin spets när en ny familj flyttar in i grannhuset. Deras dotter är fjorton år, precis som Hortense skulle ha varit. Hon har samma leende, samma ärr vid läppen. Mer än så behövs inte för att mamman ska känna igen sin försvunna dotter, och hon går snart för långt i sin övertygelse.

Författaren med änglaansiktet och djävulspennan är tillbaka med en roman som får blodet att isa sig i ådrorna. Det här är en berättelse som sveper oss med i en nedåtgående spiral tillsammans med en mamma som gradvis tappar greppet om verkligheten. Vad hände egentligen i parken den där dagen?

Förutom tät psykologisk spänning finns alla de ingredienser som blivit Castillons signum: dragningen till det mänskliga psykets mörkaste vrår, sanningar vi inte ens kan erkänna för oss själva, och glimtar av nattsvart humor.

”… en gripande psyklogisk thriller om att förlora sitt barn och vad det gör med en förtvivlad mamma.” – Upsala Nya Tidning

Franska Claire Castillon skriver följsamt och är en duktig stilist. Hon tränger skickligt in i det mänskliga psyket och det är bitvis smärtsam läsning.” – BTJ-häftet 1/2021, Hanna Gunnarsson

”Gastkramande och mästerlig.” – Avantages

Claire Castillon debuterade redan som 25-åring. Novellsamlingen Insekt från 2007 var dessutom den allra första boken som Sekwa gav ut.

Läs mer om Claire Castillon här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Claire Castillon

ISBN

9789189157064

Översättning

Cecilia Franklin

Utgivningdatum

2020-11

Kategori: Etiketter: ,