Sommaren på kanalen av Anne Youngson

Varm feelgood om oväntad vänskap och nystarter

Två främlingar bryter sig in i en kanalbåt för att rädda en ylande hund. Eve, som precis avslutat en händelserik karriär och försöker anpassa sig till det nya livet med lediga dagar, och Sally som dagen innan berättat för sin man att hon vill skiljas efter 25 års äktenskap.

Men hunden lyckas fly innan de hinner fånga in honom och plötsligt står ägaren till båten framför dem. Det visar sig att hunden inte alls behövde räddas och att det snarare är båtägaren Anastasia som behöver hjälp. Hon letar nämligen efter någon som kan ta båten upp längs Englands kanaler medan hon själv genomgår cancerbehandling.

Deras möte verkar nästan ödesbestämt och de ger sig snart ut på en tre månader lång båttur i kanalerna. Det blir en resa full av utmaningar som får kvinnorna och hunden på båten att sakta men säkert närma sig varandra.

Sommaren på kanalen är en varm och upplyftande berättelse om oväntad vänskap, och om att det aldrig är för sent att ge sig ut på nya äventyr.

”En varm och livsbejakande historia om nya och oväntade vänskaper” – Femina

Livsbejakande och varm historia om att hitta oväntad vänskap – och att våga kasta loss. En roadtrip med kanalbåt och sällskap kan förändra det mesta.” – Göteborgs-Posten, Maria Näslund

”... en livsbejakande och mycket mänsklig roman om oväntad vänskap och att det aldrig är för sent för ett äventyr.” – BTJ-häftet nr 23, 2020, Hanna Gunnarsson

Anne Youngson debuterade vid 70 års ålder med Vi möts på museet, som nominerades till en rad prestigefyllda priser. Sommaren på kanalen är hennes efterlängtade andra roman.

Läs mer om Anne Youngson här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Anne Youngson

ISBN

9789188979247

Översättning

Annika H Löfvendahl, Jan Hultman

Utgivningdatum

2020-11

Kategori: Etiketter: ,