Territoriet av Olivier Norek

Hårdkokt fransk spänning i Parismiljö 

Territoriet är den andra fristående delen i trilogin om kommissarie Victor Coste. Det är en mörk berättelse som utspelar sig i en olycksbådande värld, där till och med mördarna är marionetter.

Efter kommissarie Victor Costes senaste utredning har saker och ting verkat mycket lugnare i departement 93. Men Coste och hans team får knappast någon chans att njuta av lugnet då tre knarkkungar hittas mördade inom loppet av en vecka.

Plötsligt befinner teamet sig mitt uppe i ett brutalt, och till synes oförklarligt, krig. Kokaingömmor på pensionärshem, tonåringar som krigar, korrupta myndigheter, en torterad borgmästare och en politikers dotter som beskjuts på väg hem från skolan. Vem ligger bakom dåden som hotar att slita staden i stycken?

”Thrillerns mästare” – Elle

Olivier Norek slog igenom med deckaren Ytspänning, som fick fantastiska recensioner och nominerades till bästa översatta spänningsroman av Svenska Deckarakademin. 2021 släpptes deckaren Kod 93 på svenska, den första boken om kommissarie Victor Coste och hans parisiska utredningsteam.

Läs mer om Olivier Norek här

Klicka på bilden för högupplöst pressbild

Författare

Olivier Norek

ISBN

9789189157491

Översättning

Sebastian Gröndahl

Utgivningdatum

2022-07

Kategori: Etiketter: ,